Dalang: seeds

The artist collected abandoned items from the village and arranged them into a frame on the wall. The items are also stuffed with seeds and left behind to grow on their own. The installation questions what is left behind after the demolition, whether it is the people who still need to live in the demolition or those who are forced to move elsewhere. The artist will care for the seeds during the period of the exhibition, but what will happen to the plants after?

dsc01768

Dalang: children’s imagination

Another installation was an artist picking out 50 items from the demolition site and sending them to a kid’s art school where he teaches. He tells them the story that a little mouse was in nepal and experienced an earthquake and after that the little mouse travelled to the urban village and experienced demolition. The children then uses their imagination and one item to draw out their story.

Dalang: watch

dsc01673

Uncle who lives in the village. He earns a living through recycling waste watches from the factories. These watches are unused but thrown away. The uncle disassemble them and recycles the metal bits for money.

The artist bought the metal parts from the villager and used it for his installations that speak about electronics production and waste in Shenzhen.

He also made a cross to respond to the church that used to be highly present in the village. However, the cross could not make it into the final exhibition because of its religious nature.

Dalang: the preserved monument

dsc01618

A gospel school was preserved in the demolition of Dalang. The complex was built and used by the Presbyterian church as a school for young women. The complex was given over to the local authorities and preserved now as a exhibition space, museum and classroom.

The architect in charge of the conservation project shared that they were also trying to conserve some of the houses that were near the complex. However, it was like a competition with the developer as the team also has to buy the house from the owner.

dsc01598

Conserved building in the foreground was bought over from a villager. The left side of the building cannot be conserved because that owner did not agree on the terms.